Pupinfo

Er worden niet zoveel Chow Chow pups geboren in Nederland, grofweg tussen de 50 en 70 per jaar. Wilt u algemene informatie over het ras, informatie over de aanschaf van een pup of een al wat oudere Chow waarvoor een nieuw thuis wordt gezocht? Dan kunt u contact opnemen met de secretaris of voorzitter van CCVH (voor telefoonnummers en mailadres zie pagina contact).

De bij ons aangesloten fokkers kunnen ervoor kiezen op deze plek hun (geplande) nesten op te geven.

********************************************************************************

In het voorjaar van 2024 worden er
hopelijk pups verwacht bij
Jacqueline Stegehuis (zo’n 10 km over de grens in Duitsland), kennel Van Taiynan.
De ouders staan op de  foto.
Meer info via deze link.

 

 

 

 

********************************************************************************

CCVH biedt via de website de mogelijkheid aan fokkers en toekomstige pupkopers om elkaar te vinden, maar is zelf geen partij in de verkoop van een Chow. Dat is een zaak tussen fokker en pupkoper.

Elke fokker stelt zelf de prijs van zijn/haar pups vast, CCVH heeft hier geen inzicht in.

Vaak wordt ons de vraag gesteld waar moet ik op letten als ik een pup wil kopen. Het eerste advies is ga op zoek naar een fokker die bij je past, een eerste indruk kan je krijgen via de website van die fokker of in een telefoongesprek. Ga dan een keer op bezoek bij die fokker op het moment dat er geen pups zijn en vraag de fokker dan alles wat je wilt (wat is het karakter van zijn/haar Chows, welke kleuren Chows heeft de fokker, fokt hij/zij met korthaar en/of met langhaar, wat is zijn/haar motivatie om te fokken, wat doet de fokker eraan om gezonde pups te fokken, vraag alvast een voorbeeld van het koopcontract) en kijk natuurlijk goed om je heen (hoe goed zijn de Chows verzorgd, wonen ze allemaal in het huis of buiten, hoe gaan de Chows onderling met elkaar om).  Als dan alles voor je gevoel klopt, vraag of je op de wachtlijst kan worden gezet bij die fokker en wacht rustig tot er een pups voor je is. Dat kan allemaal best lang duren, maar de pup zal daarna ook lang onderdeel zijn van je gezin, het is geen aankoop van een “pakje boter”. Als de fokker dan meldt dat er een pup voor je in het nest zou kunnen zitten, ga dan meermalen op bezoek bij het nest en let ook dan goed op (hoe gaan moeder en pups met elkaar om, zijn de pups en hun omgeving schoon, hoe gaat de fokker met de moeder en pups om) en vraag ook dan weer alles wat je wilt weten (hoe zit het met de stamboom, zijn er gezondheidsuitslagen van de (voor)ouders, waarom is deze combinatie van ouders gekozen).

Elke goede fokker zal blij zijn dat je veel interesse hebt voor zijn/haar fokkerij en graag al je vragen beantwoorden, dus schroom vooral niet om veel te vragen.

Voor meer algemene informatie over het kopen van een pup verwijzen we naar deze website van het LICG.